(Foto: LUMC)

LUMC verandert in berenziekenhuis

Deze week komen er 930 kleuters langs bij het LUMC om hun knuffelbeesten te laten onderzoeken door een echte arts. De hal van het ziekenhuis wordt omgebouwd tot een berenziekenhuis. Dit jaarlijks initiatief komt van IFSMA-Leiden (International Federation of Medical Students’ Associations) en het LUMC. Het doel van de actie is jonge kinderen kennis te laten maken met de gezondheidszorg en om ze minder angst te laten hebben voor de dokter.

Geneeskundestudenten zullen in de huid kruipen van berendokter. Kleuters van basisscholen uit Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp gaan met hun knuffel langs bij een arts waar de kinderen uitleggen wat er aan het beestje scheelt. Hierna wordt het patiëntje doorverwezen naar een chirurg, gipsmeester of radioloog.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×