Speeldata landelijke basketbalfinale bekend

Het was een gedroomde finale, ZZ Leiden tegen regerend kampioen Den Bosch. Zo ver kwam het echter niet want Aris uit Leeuwarden gooide roet in het eten. De ploeg uit Friesland won de halve finale sensationeel met 3-1 van Den Bosch en plaatste zich zodoende voor het eerst in de historie voor de landelijke finale tegen het eerder geplaatste ZZ Leiden. Dit zorgt ervoor dat ZZ Leiden het thuisvoordeel heeft aangezien Aris lager eindigde in de reguliere competitie.

De Nederlandse Basketbalbond heeft vijf van de zeven wedstrijden ingepland om het landskampioenschap. De eerste wedstrijd wordt woensdag 15 mei in Leiden gespeeld. Drie dagen later wordt er in Leeuwarden gespeeld. Vervolgens weer in Leiden op 21 mei, de vierde wedstrijd is weer in Leeuwarden op 23 mei en wedstrijd vijf in Leiden op 25 mei.

Mocht Leiden in de best-of-seven serie vier keer winnen dan mogen ze zich opnieuw de beste van Nederland noemen. Dit gebeurde eerder in het seizoen 2011. Vorig jaar verloor ZZ Leiden de finale van het reeds uitgeschakelde Den Bosch.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×