Drie Bulgaren opgepakt voor zakkenrollen

Afgelopen zaterdag zijn drie Bulgaren opgepakt voor zakkenrollen. Het gaat om twee vrouwen van 31 en 33 jaar en een 27-jarige man. Een beveiliger van een winkel in de Haarlemmerstraat zag hoe het drietal de portemonnee van een klant probeerde te rollen en waarschuwde de politie. Een toegesnelde agent in burger probeerde de 31-jarige vrouw in de Goegerritsteeg aan te houden. Omdat zij zich flink verzette, besloot hij haar handboeien om te doen. Daarop deed de vrouw alsof ze een epileptische aanval kreeg en zakte ineen op de grond.

Ze viel even uit haar rol toen ze iets richting de beveiliger riep. Daarop werd ze aangehouden. Ook haar twee metgezellen werden naar de Goegerritsteeg gebracht en daar opgepakt. Op het politiebureau vonden agenten bij de 27-jarige man twee mobieltjes. Eén daarvan was kort voor de aanhouding gestolen in de binnenstad. De andere telefoon was die ochtend in Haarlem geroofd. De politie onderzoekt of het drietal bij meer diefstallen betrokken is.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×