Een stukje huid uit de printer

Menselijke huid printen. Het klinkt futuristisch maar het kan. Vier studenten van de Universiteit Leiden bedachten SkinPrint, een systeem waar een 3D bioprinter wordt gebruikt om huid te printen. Als je wat menselijke cellen in de printer stopt, wordt de huid geconstrueerd en uitgeprint. Dit kan een uitkomst zijn voor mensen met brandwonden of andere huidproblemen. Het innovatieve idee van de vier studenten, bracht hen naar de finale van de Philips Innovation Award, die gisteravond uitgereikt werd. Helaas wonnen Ingmar van Hengel, Paul Ormel, Tessa Sandberg en Eline Kuiper de prijs niet, maar het idee belooft veel voor de toekomst!

Audiofragment: In Stud071 sprak Liselotte Rambonnet met de bedenkers van SkinPrint.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×