Doneer voor 'landmark' Beelden in Leiden

De Stichting Beelden in Leiden (BIL) is op zoek naar geld voor een beeldbepalend kunstwerk voor de openlucht-expositie zelf. Op 30 mei opent Beelden in Leiden voor het tweede achtereenvolgende jaar aan de Hooglandse Kerkgracht. In de zomer staan daar de beelden opgesteld en ook wordt er een tijdelijke galerie geopend. Om toeristen op de expositie te wijzen wil de organiserende stichting een ‘landmark’ laten maken in de vorm drie grote letter ‘B I L’ op sokkels. Die worden dan tijdens de expositie bij het station geplaatst.

Audiofragment: Bob Goulooze van Beelden in Leiden vertelt over de actie voor het BIL-landmark.

Voor de financiering van het kunstwerk is BIL een crowdfunding-actie gestart. Daarmee moet 5.000 euro worden opgehaald. Als dat lukt, wordt het bedrag door Fonds1818 verdubbeld. Inmiddels is de helft van het bedrag binnen en zijn er nog tien dagen te gaan. De Leidse kunstenaar Merijn Tinga gaat het kunstwerk maken. Tingga geeft voor BIL de komende tijd ook les over beeldhouwkunst op Leidse basisscholen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×