Wat mankeert mijn knuffel? De berendokter weet raad. (Foto: J.P. Kranenburg)

LUMC wordt een week berenziekenhuis

De afgelopen week kwamen een kleine duizend kleuters langs in het LUMC met hun zieke knuffels. Het Leidse ziekenhuis was voor een week omgetoverd in een berenziekenhuis. Ruim 120 geneeskundestudenten grepen de kans om zich te profileren als de beste berendokter van het land.
De kleuters zijn afkomstig van verschillende scholen in Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp en mogen zelf bedenken waar hun knuffel voor behandeld moet worden. Een bezoek aan het berenziekenhuis kan helpen om angst voor het ziekenhuis en de dokter in de witte jas bij kinderen weg te nemen. 

De ‘berendokters van dienst’  achterhalen samen met de kleuter in een gesprek wat er scheelt aan hun favoriete knuffel. Al naar gelang de ziekte, wordt de beer doorverwezen naar een radioloog, chirurg of gipsmeester. Daarna gaat de kleuter met knuffel naar de apotheek om een geneesmiddel op te halen. Studenten geneeskunde willen hiermee de kleuters kennis laten maken met de gezondheidszorg en het kind laten ervaren dat de dokter niet eng hoeft te zijn.

Buiten gaan de kinderen nog even op  de foto met een hele grote beer, die prompt onwel wordt. Gelukkig zijn de berendokters en heel veel assistenten aanwezig om de beer snel op de been te hebben.

In het LUMC konden kinderen deze week terecht met hun ‘zieke’ knuffels. Er werd geklopt, geluisterd, verbonden en foto’s gemaakt. (Foto’s: J.P. Kranenburg)

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×