31013 is dit jaar het thema van de viering van Leidens Ontzet. (Foto: Emile van Aelst/video: 3 October Vereeniging)

3 October Vereeniging gaat verder met Geuzen-stichting

Het opstappen van de Geuzen van Boisot heeft geen consequenties voor de viering van Leidens Ontzet. Voorzitter Michiel Zonnevylle denkt zelfs dat een aantal van de afgehaakte geuzen wel weer terugkomt als de rust is weergekeerd: “Ik sluit niet uit dat een aantal mensen die te horen hebben gekregen dat ze zijn teruggetreden weer terugkomt”. Dat zegt ook bestuurdlid Rik Kamps: “Die mensen hebben geen zin in al die ophef, maar dragen de vereniging wel een warm hart toe”. Volgens Zonnevylle blijft de stichting Geuzen van Boisot dus gewoon bestaan en worden er in de toekomst nieuwe donateurs bij gezocht.

Audiofragment: Na afloop van de ledenvergadering van de 3 October Vereeniging sprak Chris de Waard met voorzitter Michiel Zonnevylle en met een aantal leden van de evenementencommissie.

Het opstappen van de geuzen werd bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse alv van de vereniging, waar verder vooral aandacht was voor de komende viering. Die heeft dit jaar als thema: “Per (on)geluk 31013”. Drie plus tien is dertien en dat is ook het jaartal van deze viering. Op het programma weer alle vertrouwde onderdelen met hier en daar een kleine wijziging. De openingsact vindt plaats op het Stadhuisplein. Het is de bedoeling dat daarbij burgemeester Lenferink en voorzitter Zonnevylle gaan abseilen van de stadhuistoren, maar die toezegging hebben ze nog niet helemaal gedaan.

De evenementencommissie van de 3 October Vereeniging haakt graag in op hypes, vandaar deze Harlem Shake.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×