Delen van het nieuwe aquaduct worden over het water aangevoerd (Foto: PR)

Delen nieuw aquaduct Oude Rijn aangevoerd

Gisterochtend vroeg zijn drie stalen delen aangevoerd, die het nieuwe aquaduct tussen Leiderdorp en Leiden/Zoeterwoude gaan vormen. Op de plek van de gesloopte brug over de Oude Rijn wordt een tweede verbrede en verdiepte rijbaan voor de A4 gebouwd met opnieuw een stalen aquaduct. Deze rijbaan is in de eindsituatie bedoeld voor de rijrichting Amsterdam.

De metalen delen zijn opgeslagen op het werkterrein tussen de Oude Rijn en de Hoge Rijndijk. Ze worden samengesteld tot één bak, die in het najaar wordt afgezonken. Rijkswaterstaat werkt aan de wegverbreding en -verdieping van de A4 tussen knooppunt Burgerveen en Leiden.

Tussen Leiderdorp en Leiden/Zoeterwoude wordt de A4 ter hoogte van de Oude Rijn verdiept aangelegd over een lengte van 1400 meter. Het eerste deel van de verbrede en verdiepte rijbaan van de A4 is in maart 2012 in gebruik genomen. Het verkeer in beide richtingen maakt nu tijdelijk gebruik van dit eerste deel. Er zijn in beide richtingen drie versmalde rijstroken en er geldt vanwege de veiligheid een verlaagde snelheid van 80 km/u.

De totale verbreding van het traject A4 Burgerveen–Leiden is eind 2014 een feit. Dan wordt het verkeer gesplitst naar de eindsituatie van twee rijbanen met ieder drie rijstroken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×