Uitzicht over heel Leiden vanaf de Pieterskerk (Foto: PR)

Trans Pieterskerk open voor publiek

Sinds kort kunnen bezoekers van de Pieterskerk het monumentale gebouw ook vanaf grote hoogte ervaren. Sinds de zomeropenstelling, die in het paasweekend is ingegaan, is het mogelijk een bezoek te brengen aan het uitzichtpunt op de ‘trans’, 26 meter hoog in de Pieterskerk.

De ingang voor bezoekers is verplaatst naar de westzijde van de kerk, aan het Pieterskerkplein, zodat bezoekers bij binnenkomst direct de trap kunnen nemen naar de trans. Vanaf het uitzichtpunt kunnen ze hun ogen over Leiden en omgeving laten gaan. Om de trans op te mogen wordt een vrijwillige bijdrage van 2 euro gevraagd.

In 2011 werd eenmalig geëxperimenteerd met het openstellen van de trans voor publiek. Via Twitter konden geïnteresseerden zich aanmelden voor een bezoek. De reacties waren zó enthousiast dat de Pieterskerk besloten heeft de publieksopenstelling van het uitzichtpunt, het hele seizoen door te voeren. De Pieterskerk is te bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur en op zaterdag en zondag van 13:30 tot 16:00 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×