Ontwikkelaar Hans Bakker bij de panden in de Koppenhinksteeg waar de renovatie inmmidels is begonnen. (Archieffoto: Chris de Waard).

Geen boete voor latere oplevering Koppenhinksteeg

Hans Bakker van Atrium Vastgoedontwikkeling hoeft geen 25.000 euro boete per maand aan de gemeente te betalen. Vorige week liet wethouder Van Woensel nog weten vast te houden aan het boetebeding in het verkoopcontract van het rijtje panden aan de Koppenhinksteeg waar tot begin 2010 de vrijplaats zat. Een van de voorwaarden was namelijk dat Bakker de panden binnen twee jaar nadat hij een bouwvergunning kreeg op moest leveren. Volgens de gemeente betekende dat april 2013.

Gisteren bleek de wethouder van gedachte te zijn veranderd. In antwoord op vragen van SP-fractievoorzitter Antoine Theeuwen zei Van Woensel dat de gemeente de zaak nog eens goed juridisch uit had laten zoeken en dat een eventueel opgelegde boete bij de rechter waarschijnlijk geen stand zou houden. Er is in het proces vertraging opgetreden, omdat een extra hoekpand verworven moest worden om de renovatie mogelijk te maken. De definitieve vergunning kreeg Bakker daarom pas eind januari van dit jaar. Pas als Atrium in mei 2015 niet klaar is met de grootschalige verbouwing komt de mogelijkheid van een boete weer in beeld.

Hans Bakker van Atrium heeft altijd ontkend dat termijnen zouden zijn overschreden en krijgt daarin nu dus gelijk. In de panden worden de komende anderhalf jaar 17 monumentale appartementen gebouwd. Op de begane grond komt ruimte voor winkeltjes. De renovatie is begin deze maand gestart.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×