Strafontslag voor stelende ambtenaar gemeente Leiden

3

Gisteren heeft een medewerker van de gemeente Leiden bekend een portemonnee met inhoud te hebben verduisterd die als gevonden voorwerp was ingeleverd. Op zaterdag 20 april 2013 heeft de gemeente Leiden aangifte gedaan nadat een portemonnee van medewerkers van het VARA programma Rambam na inlevering was zoekgeraakt.

Uit politieonderzoek kwam de medewerker als verdachte naar voren. Hij werd op donderdag 16 mei bij politie uitgenodigd voor verhoor. Daar heeft hij de diefstal bekend. Het Openbaar Ministerie zal beslissen hoe de zaak wordt afgedaan. De medewerker is door de gemeente Leiden met onmiddellijke ingang geschorst en er is een procedure in gang gezet met het voornemen tot strafontslag over te gaan.

Delen

3 reacties

 1. Johan Volkers op

  Al met al geeft het wel te denken dat dergelijke feiten pas boven water komen door acties van dergelijke tv-programma’s.
  Iets wat steeds vaker lijkt voor te komen: tv-zender of krant onderzoekt iets, komt met schrikbarende feiten en dan pas gaat politiek tot actie over! Dat moet toch anders kunnen….

 2. Volkers wil blijkbaar de geperfectioneerde totalitaire controlestaat: achter elke burger een politieagent, achter elke politieagent een controleur en achter elke controleur een toezichthouder enz. en natuurlijk boven elke burger een camera en microfoon.

 3. @Marcel: Volkers weet waarschijnlijk niet hoe zoiets loopt. De politiek gaat helemaal niet tot actie over, want de politiek gaat niet over het personeelsbeleid van de gemeente.
  Je kunt pas tegen een ambtenaar in actie komen als gemeente, als er een mogelijk strafbaar feit wordt gemeld. Dat is gebeurd en de gemeente is voortvarend te werk gegaan: de politie is ingeschakeld, de ambtenaar is per direct geschorst en een ontslag is waarschijnlijk enkel nog een formaliteit.
  Hoe denkt Volkers dat een gemeente in actie zou moeten komen voordat er een strafbaar feit wordt geconstateerd, is me overigens een raadsel.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline