Strafontslag voor stelende ambtenaar gemeente Leiden

Gisteren heeft een medewerker van de gemeente Leiden bekend een portemonnee met inhoud te hebben verduisterd die als gevonden voorwerp was ingeleverd. Op zaterdag 20 april 2013 heeft de gemeente Leiden aangifte gedaan nadat een portemonnee van medewerkers van het VARA programma Rambam na inlevering was zoekgeraakt.

Uit politieonderzoek kwam de medewerker als verdachte naar voren. Hij werd op donderdag 16 mei bij politie uitgenodigd voor verhoor. Daar heeft hij de diefstal bekend. Het Openbaar Ministerie zal beslissen hoe de zaak wordt afgedaan. De medewerker is door de gemeente Leiden met onmiddellijke ingang geschorst en er is een procedure in gang gezet met het voornemen tot strafontslag over te gaan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×