Leerlingen van Mareland naar finale van VERS

Woensdag 22 mei is het aan Myra-Ida van der Veen en Daan de Kok van Vrije school Mareland om de eer van Leiden te verdedigen. Samen met een leerling van de Pacellischool zijn zij doorgedrongen tot de landelijke finale van de poëziewedstrijd VERS in Amsterdam.

Audiofragment: Myra-Ida van der Veen en Daan de Kok dragen hun gedicht voor

Op basis van wat vreemde woorden uit bestaande gedichten schreven zij hun eigen gedicht. Met potlood en papier, dat kun je gemakkelijk uitgummen. Myra-Ida van der Veen zit in groep 8. Zij gaat gewoon zitten en laat het gedicht eruit komen.  Zo kwam ook haar gedicht ‘Vrede verstopt zich’ tot stand. “Je moet er soms wel lang op wachten, maar het komt vanzelf.” Ze bekent dat ze wel een beetje zenuwachtig is voor woensdag. Daan de Kok (groep 7) dacht aan een cycloop in een kerker en schreef daarna ‘Droomwereld’. “Een cycloop is een reus met een oog, maar het is niet zo eng, dat valt best mee.” Juf Aimee Heins wacht met de andere leerlingen in spanning af of hun Daan of Myra-Ida in de prijzen vallen. “Ik denk dat we wel gebeld worden en dan is het zeker een beetje feest op school.”

VERS is het programma voor kinderen en jongeren dat is verbonden aan de VSB-poëzieprijs, de belangrijkste prijs voor poëzie in het Nederlandse taalgebied. Voor meer informatie over VERS kijk op www.schoolderpoezie.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×