ZZ Leiden wint derde wedstrijd in finalereeks

Ook de derde wedstrijd tegen Aris Leeuwarden werd gewonnen door de mannen van ZZ Leiden. Zij staan nu met 3-0 voor in deze finalereeks van de play-offs. Donderdag kan in Leeuwarden het kampioenschap binnengehaald worden. Leiden stond op een gegeven moment zelfs veertien punten voor, maar Aris vocht zich nog even terug in de wedstrijd en kon even dromen van een ontknoping in hun voordeel zoals Leiden in de eerste wedstrijd de winst naar zich toetrok.

Audiofragment: Rolf Marselis in gepsrek met coach Toon van Helteren na de 3-0 overwinning op Aris.

Maar zover liet het team van Toon van Helfteren het niet komen. De marge schommelde tussen de zes en de tien punten, maar Leiden behield de voorsprong. Uiteindelijk was het verschil aan het eind ook tien punten. Met 74-64 won Leiden het derde duel overtuigend.

Audiofragment: Rolf Marselis sprak na de derde zege op Aris met coach en spelers van ZZ Leiden

Het Leidse publiek stond de tweede helft continu op de banken, terwijl de meegereisde fans uit Friesland er steeds minder in leken te geloven. Na het laatste fluitsignaal ontplofte de Vijf Meihal . De hal was uitverkocht en onder het publiek waren veel oud-spelers uit de Leidse basketbalgeschiedenis. Tweemaal eerder won Leiden het landskampioenschap. In 1978 en twee jaar geleden tegen Groningen. En aanstaande donderdag kan het gebeuren in Leeuwarden. Mocht Aris daar de winst pakken, dan heeft ZZ Leiden zaterdag 25 mei een nieuwe kans in de eigen Vijf Meihal.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×