Wethouder Strijk reed van het stadhuis naar de Haagweg in een elektrisch autootje. Vervolgens mocht hij een lintje knippen. "Dit is het leukste dat ik tot nu toe als wethouder heb gedaan". (Foto's: Emile van Aelst).

Parkeerterrein Haagweg geopend na herinrichting

Wethouder Strijk (parkeren) heeft vanmiddag het Stadsparkeerterrein aan de Haagweg geopend. Niet dat het parkeerterrein dicht is geweest, maar het is wel helemaal opnieuw ingericht. Tijdens de verbouwing bleef de parkeerwinkel open. Het hele terrein is opnieuw bestraat, de bouwketen die als kantoor dienst deden, hebben plaats gemaakt voor nieuwbouw en midden op het terrein is een informatiepunt geopend voor bezoekers van de stad.

Audiofragment: Chris de Waard was bij de opening en sprak daar met wethouder Strijk en parkeer-directeur Verplancke.

Op de Park&Ride kan niet alleen worden geparkeerd. Steeds meer ‘duurzame bedrijven’ vinden inmiddels een plek op het Duurzaam Mobiliteits Centrum (DMC). Zo kunnen er naast fietsen en steps nu ook elektrische auto’s, solexen en tuktuk’s worden gehuurd. Ook heeft het terrein meerdere oplaadpunten voor elektrisch vervoer.

Het parkeerterrein aan de Haagweg ligt er slechts tijdelijk. Al 18 jaar. De komende jaren blijft het sowieso bestaan, maar na 2016 vervalt de gemeentelijke subsidie. Mogelijk wordt het terrein daarna kleiner of wordt het een terrein dat alleen bij grote evenementen wordt open gesteld. In de huidige vorm zou het waarschijnlijk een te grote concurrent vormen voor de nieuw te bouwen ondergrondse parkeergarages onder de Lammermarkt en de Garenmarkt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×