Peter Labrujère bij de Rijn langs de Apothekersdijk. Tijdens de Drakenbootraces wil hij het water afsluiten voor rondvaartboten. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Labrujère gaat Rijn afsluiten tijdens Drakenbootrace

Peter Labrujère van de Stichting de Leidse Rederij gaat tijdens de drakenbootraces het water van de Rijn afsluiten met pontons. Op die manier wil hij voorkomen dat een viertal Leidse rondvaartbedrijven er een of twee keer per uur doorheen kunnen met hun boten. Dat verzoek hebben de rederijen bij de gemeente neergelegd. “Ik leg er gewoon pontons neer en ik las alles dicht”, zegt Labrujère die zelf met de boten van zijn rederij midden op het parcours van de drakenbootrace ligt: “Ik word meestal een dag van tevoren gebeld en dan haal ik ze netjes weg”.

Audiofragment: Peter Labrujère zegt het water van de Rijn tijdens de Drakenbootraces af te zullen sluiten.

Labrujère vindt het verzoek van zijn collega’s ‘te gek om los te lopen’. “We hebben die prachtige feesten al 28 jaar, dat ga je toch niet lopen boycotten.” Volgens Labrujère denkt 80% van de Leidenaren er zo over en krijgt hij dan ook heel veel hulp bij het afsluiten van het water. “Die reders die nu zeuren moeten gewoon in het bejaardentehuis gaan zitten”.

Het Leidse college wil desgevraagd niet reageren op alle commotie, omdat er nog allerlei gesprekken met de verschillende partijen gaande zijn.

Leiden Rederijen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×