Akte Winkelhof Leiderdorp ondertekend

Vandaag ondertekenden burgemeester van Leiderdorp Driessen-Janssen en directeur van Wereldhave Hans Vermeeren de akte voor de overdracht van grond in Leiderdorp. De grond tegenover Winkelhof, waar vroeger het gemeentehuis stond, is nu klaar om bebouwd te worden door investeerder Wereldhave. Het plan is om 7.500 m2 toe te voegen aan het Winkelhof en daarmee een levendig winkelcentrum te creëren. Waar het winkelcentrum nu vooral verborgen zit achter het gebouw is het de bedoeling dat het nieuwe deel een meer transparante uitstraling heeft.

Volgens Vermeeren is het nodig om de huidige winkelcentra in Nederland te moderniseren. “De toename van online winkelen vraagt om een nieuwe benadering van het managen van eenwinkelcentrum. We spelen in op een combinatie van fysiek winkelen met online media en onze winkelcentra moeten dominantzijn in de regio en een prettige plek zijn om te verblijven. Daarom nemen we in Nederland in de komende twee jaar al onze winkelcentra onderhanden voor een modernisering en leggen we in onze centra een “hart” aan met aantrekkelijke horeca, speelfaciliteiten voor kinderen en een plek voor evenementen. Winkelhof loopt in deze operatie voorop. Het is een goedlopendcentrum waar ook de zittende winkeliers graag willen uitbreiden. Door de grotere omvang verstevigt Winkelhof zijn dominante positie in de regio”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×