Verschraling tv-aanbod dreigt op de kabel

Als de nieuwe Mediawet die binnenkort in de Tweede Kamer behandeld wordt ongewijzigd wordt aangenomen dan is de kans groot dat consumenten vanaf volgend jaar minder zenders kunnen ontvangen of er in elk geval meer voor moeten gaan betalen. De regionale programmaraden die de kabelmaatschappijen nu nog adviseren over het basispakket worden namelijk afgeschaft. In onze regio is dat de Programmaraad Rijnland Bollenstreek.

Audiofragment: Chris de Waard in gesprek met Piet van der Vooren van de PRRB over de toekomst van de kabel.

Woordvoerder Piet van der Vooren pleit daarom voor een consumentenpanel dat vanaf volgend jaar de plaats van de programmaraad inneemt. Door de digitalisering van de kabel is er weliswaar geen sprake meer van schaarste door technische oorzaken, maar als alles aan de kabelaars zelf wordt overgelaten, zijn vooral de kleinere – en dus voor de kabelmaatschappijen commercieel minder interessante – zenders mogelijk niet meer te zien. De gezamenlijke programmaraden hebben inmiddels de Tweede Kamerleden van hun zorgen op de hoogte gesteld.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×