Verschraling tv-aanbod dreigt op de kabel

Als de nieuwe Mediawet die binnenkort in de Tweede Kamer behandeld wordt ongewijzigd wordt aangenomen dan is de kans groot dat consumenten vanaf volgend jaar minder zenders kunnen ontvangen of er in elk geval meer voor moeten gaan betalen. De regionale programmaraden die de kabelmaatschappijen nu nog adviseren over het basispakket worden namelijk afgeschaft. In onze regio is dat de Programmaraad Rijnland Bollenstreek.

Audiofragment: Chris de Waard in gesprek met Piet van der Vooren van de PRRB over de toekomst van de kabel.

Woordvoerder Piet van der Vooren pleit daarom voor een consumentenpanel dat vanaf volgend jaar de plaats van de programmaraad inneemt. Door de digitalisering van de kabel is er weliswaar geen sprake meer van schaarste door technische oorzaken, maar als alles aan de kabelaars zelf wordt overgelaten, zijn vooral de kleinere – en dus voor de kabelmaatschappijen commercieel minder interessante – zenders mogelijk niet meer te zien. De gezamenlijke programmaraden hebben inmiddels de Tweede Kamerleden van hun zorgen op de hoogte gesteld.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline