Mark van Praag van Restaurant Burgerzaken kreeg gisteren de eerste 'Gouden Klinker' uitgereikt uit handen van Ronald van der Steen van de projectgroep Breestraat2022. (Foto: Chris de Waard).

Eerste 'Gouden Klinker' uitgereikt

Welke mensen zetten zich het meest in voor de toekomst van de Breestraat? De namen die horen bij het antwoord op die vraag kunnen de komende jaren een baksteen verwachten. Niet zomaar eentje, maar de ‘Gouden Klinker’ van de projectgroep Breestraat2022. Gisteren werd hij voor het eerst uitgereikt aan Mark van Praag, eigenaar van Restaurant Burgerzaken en tevens de nieuwe (duo)voorzitter van de winkeliersvereniging. Het is een ‘wisseltrofee’. Van Praag mag de volgende winnaar uitkiezen.

Audiofragment: Uitreiking eerste Gouden Klinker aan Mark van Praag.

Gisteren wilde de projectgroep de Breestraat eigenlijk inrichten als ‘experimenteerzo├▒e’ om het publiek te laten zien hoe de Breestraat er in de toekomst uit zou moeten gaan zien in hun visie. Daarvoor kwam geen toestemming. Onder meer omdat de gemeente het te gevaarlijk vond om ineens zoveel extra bussen over de Hooigracht te sturen. Als alternatief opende de projectgroep daarom gisteren een infopunt op Breestraat 147. Daar kon een enquete worden ingevuld en gingen leden de de groep in gesprek met voorbijgangers.

Audiofragment: Chris de waard ging even langs bij Breestraat 147 en sprak met voorbijgangers en met de projectgroep.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×