Gisteren gaf GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe de officiële aftrap van een jaar culturele activiteiten in en om de Stevensbloem. (Foto: Chris de Waard)

Opleukactie Stevensbloem begonnen

Bij Winkelcentrum de Stevensbloem in de Stevenshof gaat naar verwachting over ongeveer een jaar een grootscheepse renovatie van start. Tot het zover is willen de winkeliers echter niet stil blijven zitten. In samenwerking met het Cultuurfonds Leiden werd een wedstrijd uitgeschreven onder culturele instellingen in Leiden. Die werd gewonnen door Kunstcollectief Morslevend die een plan maakte waarin ook De Gangmakerij en Peen en Ui – die ook meededen aan de pitch – een rol krijgen toebedeeld. De aftrap was gisteren met een grote schoonmaakactie.

Audiofragment: Met hulp van winkeliers en omwonenden werd gisteren een begin gemaakt met het opleuken van de Stevensbloem.

De komende periode wordt het winkelcentrum verder opgeleukt en gaat Morslevend van start met allerlei activiteiten. Daarvoor zijn in de Stevensbloem twee leegstaande winkelpanden ingericht.

Audiofragment: GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe verzorgde de officiële aftrap.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×