Wetenschappelijk onderzoek uitleggen in 24 seconden

Wetenschap is saai en wetenschappers zijn lang van stof. Laat je dinsdag 28 mei overtuigen van het tegendeel. Dan gaan zes wetenschappers bewijzen dat ze hun onderzoek in 24 seconden kunnen uitleggen. Dat is de Ig Nobel 24/7 Battle. En als toegift vatten ze het ook nog eens samen in zeven woorden. Voor iedereen te begrijpen.

De onderwerpen die aan bod komen zijn ecologie, geslachtsorganen, wrijving, sharia, literatuurwetenschap en maatgevoel. De deelnemers die de uitdaging aandurven zijn de hoogleraren Louise Vet (Nioo, evolutie-ecologie), Menno Schilthuizen (Naturalis Biodiversity Center, kenmerkevolutie en biodiversiteit), Joost Frenken (Universiteit Leiden, condensed matter physics), Maurits Berger (Universiteit Leiden, studie van de Islam in het hedendaagse Westen), Frans Willem Korsten (Universiteit Leiden, literatuurwetenschap) en Henkjan Honing (UvA, music cognition). Maarten Keulemans (chef wetenschap De Volkskrant) houdt de tijd in de gaten. Een expertjury en een publieksjury bepalen wie er doorgaat naar de finale op 14 september.

De 24/7 Lectures zijn onderdeel van de Ig Nobelprijs Ceremonie waarin jaarlijks tien wetenschappers gehuldigd worden die met hun onderzoek mensen ‘eerst aan het lachen maken en daarna aan het denken zetten’. 

De Ig Nobel 24/7 Battle is op dinsdag 28 mei in Raamsteeg 2 Leiden. De battle begint om 20.00 uur. De zaal gaat open vanaf 19.30 uur. Kaartjes kosten €7,50, reserveren via raamsteeg2@gmail.com en contant betalen aan de deur. Kijk voor meer informatie op www.raamsteeg2.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×