Particulieren bouwen in centrum Leiden

De gemeente Leiden laat particulieren zelf bouwen in de oude conservenfabriek Tieleman en Dros. Het project, met de naam Woonfabriek Tieleman & Dros, geeft particulieren de ruimte midden in de stad hun eigen woning te bouwen. De twee panden, gelegen op de hoek van de Ir. Driessenstraat en de Middelstegracht krijgen zo een nieuw leven. Geïnteresseerde particulieren kunnen zich verenigen in een groep en samen een plan indienen. Middels een selectieprocedure waarin visie, financiën en uiteraard het plan behandeld worden, bepaalt de gemeente welke groepen aanspraak maken op het realiseren van hun plan. 

Wethouder Pieter van Woensel is erg benieuwd naar het resultaat van het project. “De oude fabriekspanden krijgen met de Woonfabriek Tieleman & Dros een tweede leven. Het is een innovatieve aanpak voor een bijzondere plek in de stad. Ik ben heel erg benieuwd naar de plannen die dit oplevert.”

Meer informatie over het project is te vinden op www.leiden.nl/woonfabriek.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×