De wondere wereld van het boek

1

Op dinsdag 28 mei opende wethouder Jan Jaap de Haan op het Stadhuisplein de manifestatie  ‘De wonderlijke wereld van het woord.’ Op verschillende locaties in de binnenstad van Leiden worden een week lang activiteiten georganiseerd met als thema ‘Het woord.’

Tijdens de opening is het kunstwerk ‘Imagine’ van kunstenares Diana Bell onthuld. In dit enorme boek mag iedere voorbijganger een idee, fantasie of verhaal schrijven. Het kunstwerk reist al enige tijd door Europa en zal eind 2013 worden opgenomen in de Bodleian Library in Oxford. Tijdens de opening verbeeldden kinderen van de dansgroep van BplusC het verhaal van Alice in Wonderland.

De manifestatie heeft een cultureel, educatief en kunstzinnig karakter. Bij jong en oud wordt de interesse gewekt in het woord en het woordenboek door een tentoonstelling over niet-bestaande woordbetekenissen, een lezing over Twittertaal of een dansuitvoering over Alice in Wonderland. Het volledige programma staat op de website www.leiden.nl/gemeente en zie  www.BplusC.nl.

Verbinding Leiden – Oxford
Met deze manifestatie laat Leiden zien dat zij trots is op de samenwerking met zusterstad Oxford. De manifestatie wordt georganiseerd door De Stichting Stedenband Leiden  Oxford, BplusC en de Universiteitsbibliotheek Leiden.

Wethouder Jan Jaap de Haan opent manifestatie ‘De wondere wereld van het boek’ (foto’s J.P. Kranenburg)

Delen

1 reactie

  1. Reinout de Jong op

    De Haan heeft zijn leven blijkbaar gebeterd. Of toch niet? In 2010 zei hij tegen het Leidsch Dagblad: "Ik lees weinig. Muziek en film gaan voor."

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline