Raadsleden VVD/SP: 'Als Portaal niets doet, staat gemeente machteloos'

De gemeente staat volgens Greetje van Gruting (VVD) en Antoine Theeuwen (SP) feitelijk machteloos als Portaal besluit om stadsontwikkeling en -vernieuwing om financiële redenen uit te stellen. Dat stelde beide raadsleden in reactie op een brief van Portaal die besproken is in de commissie Ruimte en Regio. In de brief een lijst projecten die Portaal voorlopig uitstelt. Daarop (van nummer één tot drie) het Trekvaartplein, Kavel 37 Nieuw Leyden en de Oranjegracht/Waardgracht. Belangrijkste reden: het geld is op. Portaal schrijft: ‘Nieuwe verplichtingen worden pas weer aangegaan als duidelijk is hoe groot het faciliteringsvolume voor 2014 en de volgende jaren is.’ Tot dan liggen nieuwe projecten stil. Projecten die Portaal al is aangegaan, voert de woningcorporatie wel uit. Overigens meldt Portaal met de gemeente in onderhandeling te zijn over de Waardgracht/Oranjegracht. Daarbij is de vraag wat voor de te slopen woningen terug zou moeten komen. De gemeente laat echter weten dat van onderhandelingen geen sprake is. Zelf niet van een ‘de fase orientatie/voorbereiding’. Wordt vervolgd. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×