Beroemde ijsbeer Knut in Naturalis te zien

De populaire ijsbeer uit Berlijn Knut is van 14 juni t/m 1 september in het Naturalis te zien. Knut is daarmee voor het eerst in Nederland.

Het ijsbeertje Knut werd in 2006 geboren. Hij was meteen populair, omdat hij de eerste ijsbeer in 30 jaar was die in de dierentuin van Berlijn ter wereld kwam. Hij werd een mediahype toen zijn moeder hem bij zijn geboorte verstootte en hij vervolgens met de fles werd grootgebracht. Ruim 11 miljoen mensen gingen naar Knut kijken. In maart 2011 bezweek hij aan een virusinfectie. Hij was vier jaar oud. De ijsbeer is na preparatie opgenomen in de collectie van het Museum für Naturkunde in Berlijn. 

Naturalis krijgt de ijsbeer in bruikleen van het MfN. Het museum in Berlijn is net als Naturalis bezig met de vernieuwing van de vaste presentatie. Met het oog daarop is de samenwerking met dit museum nu extra interessant. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×