Universiteit onderzoekt plagiaat bij oud-hoofddocent

Patrick van Calster, die van 2007 tot 2012 universitair hoofddocent was aan de Universiteit Leiden, wordt verdacht van plagiaat. De universiteit waar hij promoveerde, de Vrije Universiteit Brussel, ontnam hem zijn doctorstitel omdat hij gesjoemeld zou hebben in zijn proefschrift. In een reactie hierop besloot een andere werkgever, de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Van Calster direct op non-actief te zetten. De Universiteit Leiden onderzoekt nu of hij in zijn vijf Leidse jaren ook plagiaat heeft gepleegd. Hij begeleidde in die tijd in ieder geval geen promovendi en was ook niet betrokken bij onderzoek van Leidse collega’s.

Twee maanden geleden werd al bekend dat een sjoemelende professor uit Brussel in Leiden werkzaam was geweest.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×