De trotse organisatie van Beelden in Leiden 2013 voor het winnende kunstwerk. (Foto: Emile van Aelst)

Beelden in Leiden 2013 van start

Donderdag 30 mei om 17.00 uur vond de officiële opening van Beelden in Leiden 2013 plaats. Het thema van dit jaar is “Traditie en Talent”. Zes jonge kunstenaars staan met hun werk tegenover vijf oude kunstenaars. De opening was in de Evangelische Lutherse kerk op de Hooglandse Kerkgracht en werd verricht door voorzitter van Stichting Beelden in Leiden Joque Mulder. Vervolgens gaf prof. dr. Vincent Icke een toespraak over de verhouding tussen “ruimte en cultuur”.

Klik op lees meer voor de bijbehorende fotoreportage. 

De aanmoedingsprijs, de zogeheten Frans de Wit Prijs 2013, werd uitgereikt door juryvoorzitter Jop Ubbens en ging naar de Leidse kunstenaar Izaak Zwartjes. De prijs bestaat uit een oorkonde van Jan Kleingeld en een geldbedrag van 2000 euro. Na de bekendmaking van de winnaar was het de beurt aan wethouder van cultuur Jan-Jaap de Haan, die de officiele opening symbolisch verrichtte met een klap op de gong. De 11 kunstwerken zijn nog te zien tot en met 4 augustus in de Hooglandse Kerkgracht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×