In een hal achteraan het terrein van Vliko is huisvuil in brand gevlogen. (Foto: Marc Wonnink).

Brand bij Vliko in Leiderdorp

Rond 23.30 uur is brand uitgebroken in een hal van vuilververkingsbedrijf Vliko aan de Achthovenerweg in Leiderdorp. Volgens de brandweer gaat het om huisvuil dat in de hal lag opgeslagen en vlam heeft gevat. Sleutelstad verslaggever Marc Wonnink is momenteel ter plaatse en meldt een flinke rookontwikkeling vanuit de hal die achterop het terrein staat. De brandweer is op dit moment nog druk bezig met het doven van de vlammen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Juist vandaag werd bekend dat de gemeenten Leiderdorp en Zoeterwoude overeenstemming hebben bereikt over de verhuizing – in 2016 – van de afvalverwerker naar bedrijventerrein de Grote Polder in Zoeterwoude. De gemeente Leiderdorp betaalt 9,6 miljoen euro voor het terrein en de gebouwen die Vliko achterlaat.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×