Brandweerkazerne open voor publiek

Volgende week zaterdag kunnen belangstellenden een kijkje nemen bij de Brandweerkazerne aan het Burgemeester van der Haarplein. Er worden diverse demonstraties gegeven. Zo kan het publiek zien hoe de brandweer een brand blust en een auto openknipt om een bekneld persoon te bevrijden. Naast het blusvoertuig van Voorschoten zijn er diverse specialistische voertuigen van binnen en buiten de regio. Ook is er een unieke mogelijkheid om Voorschoten van grote hoogte te bekijken vanuit het bakje van de autoladder. Zelf ervaren hoe weinig zicht er is bij rook, is mogelijk in een speciaal daarvoor ingerichte rookcontainer. Voor kinderen zijn er brandweerspelletjes en bestaat de mogelijkheid om een rondrit te maken in een historisch brandweervoertuig van de Stichting ‘Spuit 41’ Voorschoten.

Voor de bezoekers die zelf willen leren hoe ze een beginnende brand moeten blussen is er een oefencontainer aanwezig. Ook zijn er informatiestands van onder andere de Brandwondenstichting en de Nederlandse bijstandseenheid voor het zoeken en redden van ingesloten of bedolven slachtoffers bij rampen in binnen- en buitenland.

Tijdens de open dag wordt er aandacht besteed aan werving. Mogelijk zitten er tussen het bezoekend publiek, nieuwe aspirant brandweervrouwen of -mannen. De brandweer is niet alleen een mannenwereld, maar ook vrouwen zijn meer dan welkom. Bezoekers van de open dag worden ook uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de tentoonstelling ‘Voorschoten in vuur en vlam’ aan de Voorstraat. De open dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×