Loek Dijkman benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Leidenaar Loek Dijkman is bij bevordering benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Afgelopen zaterdag ontving hij de onderscheiding in het Orgelpark in Amsterdam, tijdens zijn afscheid als president-commissaris van de Topa Holding. In de Topa Holding te Voorhout zijn Topa Verpakking BV, Dopak leverancier van golfkartonnen verpakkingen, het Topa Instituut research & ontwikkeling en de groothandel in transportverpakkingen ondergebracht. De heer Dijkman was 50 jaar aan het bedrijf verbonden. Dijkman is voorzitter van de Stichting UTOPA, gevestigd in het Kinderrechtenhuis aan de Hooglandse Kerkgracht in Leiden, het voormalige Weeshuis. De Stichting UTOPA bestaat 25 jaar. Loek Dijkman heeft vanuit deze stichting drie grote projecten gerealiseerd. Zo valt het Orgelpark in de Parkkerk in Amsterdam onder de stichting. In Wageningen werd de Beeldengalerij Het Depot ingericht, waar vele talentvolle beeldhouwers een podium hebben gekregen en het bijbehorend Arboretum (bomentuin) De Dreijen. In Leiden werd in het door UTOPA gerestaureerde voormalige Weeshuis het kinderrechtenhuis gevestigd waar nu een aantal kinderrechten-organisaties gevestigd is.

De stichting UTOPA wordt geheel gefinancierd uit de winst van de TOPA Holding. Daarmee is TOPA een voorbeeld geworden van maatschappelijk  ondernemerschap. In 1998 werd Loek Dijkman al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, mede op grond van zijn verdiensten als voorzitter van de Rijnlandse Molenstichting. In 2008 ontving hij uit handen van koningin Beatrix de zilveren Anjer.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×