Leidse onderscheiding voor Jan van Mourik en Jan van Hooven

Op donderdag 23 mei namen vijf bondsbestuursleden van de Leidse Bond van Amateurtuinders afscheid. Twee van hen, Jan van Mourik en Jan van Hooven, ontvingen uit handen van wethouder Frank de Wit een onderscheiding. Zij werden in het zonnetje gezet omdat zij meer dan 25 jaar lang bestuurswerk gedaan hebben. Jan van Mourik was als bestuurslid van tuinvereniging Ons Buiten actief sinds 1980. Jan van Hooven begon als secretaris van tuinvereniging Roomburg in het jaar 1963 en was bondsbestuurder van de LBA sinds 1972. Ter gelegenheid van het afscheid als bondsbestuursleden ontvingen Jan van Hooven en Jan van Mourik uit handen van wethouder Frank de Wit het Cornelis Joppensz beeldje in brons vanwege hun buitengewone inzet en bijzondere verrichtingen voor de stad Leiden. Het Cornelis Joppensz beeldje is een speciale onderscheiding van de stad Leiden bestemd voor vrijwilligers. De onderscheiding wordt gegeven als blijk van waardering voor een uitzonderlijke inzet, gedurende meer dan 25 jaar.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×