Man met geprepareerde tas en winkeldieven aangehouden

Gistermiddag heeft de politie een man met een geprepareerde tas en drie winkeldieven aangehouden. Een beveiliger ontdekte dat een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats een geprepareerde tas bij zich had en waarschuwde de politie. Een 52-jarige Katwijkse viel door de mand toen het alarm van een schoenenwinkel aan de Haarlemmerstraat aansloeg op het moment dat ze de winkel verliet. De vrouw had even daar voor twee paar schoenen afgerekend en een derde paar onder kleding in haar tas verstopt. Agenten in burger die toezicht hielden in het winkelgebied besloten een Roemeens stel in de gaten te houden. Ze zagen hoe de 36-jarige vrouw een kledingwinkel op het Stationsplein binnenliep, terwijl de 34-jarige man ongeduldig met een boodschappentrolley voor de deur heen en weer liep. De vrouw pakte twee kledingstukken en verliet de winkel zonder deze af te rekenen. Daarop werd ze aangehouden. Ook de man werd opgepakt. In zijn trolley zaten verschillende gestolen spullen, waaronder kleding, sieraden, schoenen en drank. De goederen bleken gestolen te zijn uit vijf winkels. Van de kleding die de vrouw had weggenomen in de winkel aan het Stationsplein, waren de alarmlabels verwijderd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×