Musea en wetenschappelijke instellingen bundelen krachten in Leiden Global

Gisteren hebben het Rijksmuseum Volkenkunde, de Universiteit Leiden, het Rijksmuseum van Oudheden, het Afrika-Studiecentrum, het International Institute for Asian Studies, het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land-, en Volkenkunde, het Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten en het Roosevelt Study Center het oprichtingsstatuut getekend van LEIDEN GLOBAL. Met deze ondertekening lanceerden de partijen een nieuw samenwerkingsverband, waarin de Leidse wetenschappelijke en museale instellingen kennis, collecties, onderzoek en onderwijs op het gebied van ‘wereld-zaken’ met elkaar verbinden. De kennisinstituten en musea in Leiden werken nu al veelvuldig samen. Juist  in Leiden bevindt zich een sterke concentratie van kennis en collecties op het gebied van “Global and Area Studies”. Met de oprichting van Leiden Global wordt de ambitie tot uitdrukking gebracht om deze samenwerking inhoudelijk verder te intensiveren en een bredere bekendheid te geven aan de resultaten ervan. De feestelijke start van Leiden Global en de lancering van de website www.leidenglobal.org vindt dit najaar plaats. Ter gelegenheid daarvan zullen tal van wetenschappelijke- en publieksactiviteiten georganiseerd worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×