Vivienne Aerts vertelt en zingt in de studio van Sleutelstad (foto: Gerry van Bakel)

Cultuur071 swingt van jazz naar architectuur naar film en weer terug

Nodig Vivienne Aerts uit in je studio en eerst swingt de radio de pan uit om vervolgens verstild te luisteren hoe iemand in haar eentje een heel koor tot leven brengt. Vivienne Aerts is zangeres, muzikante, dirigente en psycholoog. Zij wil mensen in vervoering brengen en samenbinden. Luister en oordeel zelf of dat is gelukt bij Cultuur071 van Sleutelstad FM. Voor meer Vivienne Aerts, kijk op www.vivienneaerts.nl. Ze treedt de hele maand juni bijna elke dag wel ergens op.

Audiofragment: Luister naar Vivienne Aerts, Patrick Colly, Evert de Vries en Marike Schilderman in de uitzending van Cltuur071 op zaterdag 1 juni

Zaterdag 22 juni wordt voor de tweede keer de Leidse Architectuurprijs uitgereikt. Er zijn twaalf projecten genomineerd, zij worden beoordeeld door een vakjury. Maar de architecten kunnen ook stemmen vergaren bij het grote publiek. Woensdag 5 en 12 juni presenteren de genomineerden daarom hun projecten in het RAP aan de Nieuwstraat. Patrick Colly van het RAP was te gast bij Cultuur071 en zijn tip luidt: Kom kijken, luisteren en stem. Zo laat je weten wat jij mooi vindt aan Leiden. Op www.rapsite.nl vind je alle informatie over de prijs en hoe en waar je kunt stemmen.

Eind oktober is het filmfestival in leiden. Het snelstgroeiende filmfestival van Nederland zo claimt organisator Evert de Vries. En volgende week is er drie dagen zomereditie. Op 6, 7 en 8 juni. Het heet officieel Leiden Internationaal Film Festival. Op www.leidenfilmfestival.nl vind je het programma.

Morgen is er jazz, jazz en jazz is de Leidse Hout. Onder de noemer: Summer Jazz. Aan de naam en de artiesten zal het niet liggen en als eindelijk de langverwachte zon ook nog schijnt, kan de dag niet meer stuk. Het jazzfeest begint om 13.00 uur en gaat door tot 23.00 uur. Er is muziek, eten en drinken en andere faciliteiten, je hoeft tussendoor niet naar huis, zo vertelde Marike Schilderman in de studio van Sleutelstad. Programma is te vinden op www.summerjazzleiden.nl of volgt @SummerJazzNL op Twitter voor het laatste nieuws.

Peter Visser had ook nog een warme aanbeveling voor SummerJazz en alle optredens van Vivienne Aerts, maar vroeg ook aandacht voor het optreden van De Kift in de Vrijplaats, vanavond om 20.00 uur, een aanrader zegt onze muziekcorrespondent. Volg zijn dagelijkse muziektips via @muziekgezien op Twitter en lees zijn concertverslagen op www.muziekgezien.blogspot.nl.
Govert de Kok had niet de gemakkelijkste film uitgekozen. Maar zeker wel de moeite waard. De Indiase regisseur Deepa Mehta heeft het gewaagd het boek Middernachtskinderen van Salman Rushdie te verfilmen. Geen sinecure gezien de lijvigheid van het boek en de complexiteit van de verhaallijnen. Elke dag te zien in Triannon. Een wat langere film en daarom begint de vroege voorstelling al om 18.15 uur. Kijk op www.bioscopenleiden.nl voor het hele filmaanbod in Leiden.

Volgende week zaterdag is er weer een aflevering van Cultuur071. Dan met studiogast Erica Smits, dramaturge bij PS Theater. Luister van 10.00 tot 12.00 uur naar Cultuur071 op Sleutelstad via 93.7 FM, 102.4 op de kabel, of via de live stream op www.sleutelstad.nl of de Sleutelstad-app.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×