Cultuurmakelaar Michael Roumen bij de openlucht expositie van Hanneke Francken (Foto: Chris de Waard).

Hanneke Francken te zien bij Openlucht Galerie Breestraat

Op de tijdelijke wand, die de bouwwerkzaamheden aan de Breestraat afschermt, is deze maand het werk te zien van Hanneke Francken (1976). Zij is de vierde Leidse kunstenaar, die de bouwput een leuker aanzicht geeft. De Openlucht Galerie Breestraat is een initiatief van projectontwikkelaar Provast, Cultuurfonds Leiden, Centrummanagement, Leiden Marketing en de Gemeente Leiden. Francken maakt grote tekeningen met pastelkrijt, kleurpotlood en spuitbus, soms met toevoeging van bladgoud, die zeer gedetailleerd en dynamisch zijn. Haar inspiratiebronnen worden gevormd door thema’s als mythologie, natuur, evolutie, eeuwigheid en vergankelijkheid. Begin juli wordt de vijfde kunstenaar bekendgemaakt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×