Veilingmeester Alexander Pechtold hamerde 12.500 euro bij elkaar. Voorzitter Gerda Schukking van het 3 Octobergilde is in haar nopjes met het bedrag dat dit jaar wordt besteed aan de Hutspotmaaltijd en aan 'verduurzaming' van de verlichting van de Taptoe, zodat de kinderen niet meer tussen de walmen van de dieselaggregaten hoeven te lopen. (Foto’s: Emile van Aelst).

‘Hollandse Ouwe’ op zonnige Haringparty

Gisteren werd traditiegetrouw de Haringparty van het 3 Octobergilde gehouden. De belangstelling was groot en op het zonnige terras van Koetshuis de Burcht was het goed toeven. Dat de haringen een jaar geleden werden ingevroren, omdat de nieuwe nog ondermaats zijn, mocht de pret niet drukken, een oestertje smaakte ook prima.

Audiofragment: De ondernemers van het 3 Octobergilde brachten gisteren 12.500 euro bijeen.

Onder de bezielende leiding van veilingmeester Alexander Pechtold gingen het ‘laatste’ kostbare vaatje, allerlei etentjes, uitjes en diverse voorwerpen onder de hamer. De totale opbrengst was 12.500 euro. Iets minder dan vorig jaar toen 15.000 euro werd opgehaald.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×