(Foto: Website politie)

Drugsactie in Leiden en Leiderdorp

Politieagenten hielden mede naar aanleiding van klachten van omwonenden woensdag 6 juni een drugsactie in een woning aan de Willem de Zwijgerlaan. Omwonenden maakten melding bij de politie over mogelijke drugshandel.

Uit een analyse en een onderzoek van de politie bleek dat meerdere personen het pand in en uit gingen. Toen agenten één van die bezoekers na het verlaten van het pand volgde en korte tijd later aansprak, bleek dat de man vermoedelijk drugs had gekocht. Hij werd aangehouden en aan het bureau bleek dat de man 50 bolletjes harddrugs in zijn bezit had. De 19-jarige man uit Utrecht werd ingesloten voor nader verhoor. De politie overlegt met de gemeente over de huidige status van de woning. De mogelijkheid bestaat dat er tegen de bewoner bestuurlijke maatregelen worden opgelegd.

Ook bleken er hennepkwekerijen in Leiderdorp te zijn. Politieagenten onderzochten dezelfde dag ook daar twee meldingen van drugsoverlast. In een pand aan de Laan van Ouderzorg werd een ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de kwekerij circa 100 planten bevatte. De kwekerij werd ontmanteld en in beslag genomen. De 28-jarige bewoner werd aangehouden. In een bedrijfspand aan de Lijnbaan werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met bijna 250 planten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×