Burgemeester ziet kansen voor Singelpark

Leiden moet gewoon starten met de aanleg van het Singelpark. Dat zei burgemeester Lenferink zondagavond in de eerste aflevering van het drie uur durende radioprogramma Gesprek071 op Sleutelstad FM. “Soms moet je gewoon ergens mee beginnen, je kunt het alleen niet helemaal afmaken”, zo vindt de burgemeester. De aanleg van bruggen komt voor hem aan het begin van dat proces. “Dan kun je een echt rondje langs de singels maken”. Lenferink wees er in de uitzending op dat er negen mijloen klaar ligt voor de aanleg. Het probleem zit hem in de drie ton die jaarlijks nodig zal zijn voor het onderhoud van het park. Een mogelijke oplossing ziet de burgemeester in het apart leggen van een deel van die negen miljoen voor de eerste jaren onderhoud. “Je kunt dus altijd beginnen. De vraag is nu; wil de politiek dat? Dat moeten we de komende tijd met elkaar beslissen.

Audiofragment: Burgemeester Lenferink over de financieringsmogelijkheden van het Singelpark.

In de uitzending van afgelopen avond sprak Sleutelstad-presentator en dichter Han Ruijgrok drie uur lang met Henri Lenferink. Over zijn werk als burgemeester, over zijn priveleven en over de stad Leiden. Volgende maand is er weer een aflevering van Gesprek071. Dan praat Gerry van Bakel drie uur lang met de Leidse minister Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×