Resultaten integrale transportcontrole bij Leiden

De politie heeft vrijdag 7 juni in samenwerking met de RDW, Douane, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Belastingdienst en UWV een integrale transportcontrole gehouden langs de snelweg A4 bij Leiden. Er werd proces verbaal opgemaakt voor onder meer technische gebreken en overtredingen van het Arbeidstijdenbesluit Vervoer.

Tussen 08.00 en 15.00 uur werden 34 vrachtwagencombinaties gecontroleerd. In dertien gevallen werden technische gebreken geconstateerd aan onder meer verlichting, banden en remmen. In één geval werd een gescheurd chassis aangetroffen. Tegen drie chauffeurs is proces verbaal opgemaakt, omdat zij langer dan toegestaan zonder pauze hadden gereden. Een andere chauffeur had minder dan de voorgeschreven dagelijkse rust gehad.

Het regionaal milieuteam doet in drie gevallen nader onderzoek naar de herkomst en bestemming van ladingen met afval. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit stelt een onderzoek in naar het onhygiënisch vervoer van vlees.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×