Meerderheid tekent zich af voor betaald parkeren Transvaal

De SP, GroenLinks en de PvdA zaten al op een lijn als het gaat om het oplossen van de parkeerproblemen in Transvaal, maar nu heeft ook D66 zich duidelijk uitgesproken voor de invoering van een vorm van betaald parkeren in de wijk. Echt betaald parkeren is volgens D66-raadslid Eric Krijgsman geen goede optie. Het doorlopen van de benodigde procedures duurt volgens hem zes tot acht maanden. Uitbreiden van de al lopende proef met de blauwe zones kan volgens D66 wel. Daarmee komt een snelle oplossing in beeld. Een definitief plan voor alle wijken rond het centrum wordt dan een thema voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.

Audiofragment: D66-raadslid Eric Krijgsman en VVD-fractievoorzitter Paul Laudy over parkeren in Transvaal.

VVD en CDA willen geen uitbreiding van betaald parkeren. Dat zou namelijk een lastenverhoging betekenen voor de Leidse burgers en in het coalitieakkoord ‘Samen Leiden’ is in 2010 afgesproken dat zo’n verhoging er deze collegeperiode niet in zit. Zelfs niet nu de wijk zelf om de invoering vraagt. D66 wil dat oplossen door een verlaging van de OZB. Voor de PvdA hoeft dat alvast niet. Volgens de VVD is er zelfs geen parkeerprobleem in Transvaal. Raadslid Zevenbergen ging met een camera de wijk door en legde op verschillende momenten lege parkeerplaatsen vast.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×