Spoorwegovergang Kanaalweg in 2017 ongelijkvloers

De spoorwegovergang op de Kanaalweg gaat op de schop. Rijk, provincie en gemeente werken samen met Prorail aan het ongelijkvloers maken van de overgang. Daarvoor gaat de Kanaalweg in 2015 wel anderhalf jaar dicht. Van die afsluiting maakt de gemeente gebruik om de Kanaalweg tussen het Lammenschansplein en de Lorentzkade van nieuw asfalt te voorzien.

Audiofragment: Roos van Gelderen over de spoorwegonderdoorgang op de Kanaalweg en het Leidse coffeeshopbeleid.

Het ongelijkvloers maken van de kruising is een oude wens van de Leidse politiek. Eigenlijk was dat onderdeel van de aanleg van de Ringweg Oost. Toen bleek dat die weg er niet komt, besloot de Leidse raad dat de kruising wel alsnog moest worden aangepakt. Het is nu al een gevaarlijke kruising en met de komende spoorverdubbeling tussen Leiden en Utrecht wordt het ongelijkvloers maken een voorwaarde. Vanaf 2018 rijdt er elk kwartier een trein naar Utrecht.

Om de spoorwegovergang te veranderen in een spoorwegonderdoorgang gaat de Kanaalweg ter hoogte van het Kanaalpark de diepte in om pas bij de Lorentzkade weer boven te komen.

In juli organiseert de gemeente een informatieavond voor omwonenden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×