Foto's: J.P.Kranenburg.

Boeddhistische relikwieën in Museum Volkenkunde

De reizende tentoonstelling Heart Shrine Relic Tour werd vandaag geopend in Museum Volkenkunde. Er zijn diverse bijzondere relikwieën van oude Boeddha’s te zien. Speciaal voor de opening kwamen er twee Lama’s uit Nepal naar het museum om mensen, kinderen en huisdieren te zegenen. De tentoonstelling werd geopend door middel van een boeddhistisch ritueel, een gebed van een kwartier lang. De belangstelling was groot.

Audiofragment: Opening van de Heart Shrine Relic Tour

Relikwieën zijn overblijfselen uit de as van gecremeerde Boeddha’s en andere geestelijken. De tentoonstelling is tot nu toe in 27 landen geweest. Het Matreya instituut heeft er voor gezorgd dat de relikwieën vanuit Zwitserland naar Leiden werden gehaald. De tentoonstelling is gratis en alleen dit weekend te zien in het Paviljoen van museum Volkenkunde.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×