Leidse subsidies niet heilig en niet veilig

Het Leidse college heeft er bij de bezuinigingsronde waar de gemeenteraad zich sinds gisteravond over buigt voor gekozen om niet te schrappen in de Leidse subsidies. In overleg met de gesubsidieerde instellingen is besloten om nu geen keuzes te maken, maar om toch de kaasschaaf te hanteren. De subsidies worden niet geindexeerd, dus iedereen houdt wat ‘ie heeft. Nu tenminste. Want als de raad zich in het najaar moet buigen over de begroting voor 2014 willen in elk geval PvdA en VVD alsnog fors gaan schrappen. De VVD wil zelfs een kwart van alle Leidse subsidies wegbezuinigen. Het gaat dan om zo’n 11 miljoen per jaar.

Audiofragment: PvdA en VVD zijn het over veel zaken niet eens, maar over het schrappen in subsidies vinden de partijen elkaar wel.

“Geen enkele subsidie is vanzelfsprekend, ze zijn niet heilig en ook niet veilig”, zegt PvdA-fractievoorzitter Henny Keereweer. Zijn collega van de VVD is het er van harte mee eens.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×