Concert kamerkoor Via Regalis in Lutherse Kerk

Op zondagmiddag 23 juni om 15.30 geeft kamerkoor Via Regalis uit Leiderdorp een concert in de Lutherse Kerk aan de Hooglandse Kerkgracht. Via Regalis is een klein kamerkoor, dat bestaat uit 12 zangers en zangeressen. Het staat onder leiding van dirigent Bart Klijnsmit.

Er is een programma samengesteld met werken van grote componisten uit heden en verleden. Zo klinken er onder andere een eenvoudige psalm van Schütz, een groots en meeslepend achtstemmig motet van Bach en composities van de 20e eeuwse componisten Poulenc en Tavener.

Het koor wordt Muzikaal begeleid door Toon Renssen op viola da gamba en dirigent Bart Klijnsmit op kistorgel. Daarnaast zal Bart Klijnsmit enkele stukken van Bach op het befaamde Wolfferts-orgel spelen. Toegangskaarten à 8 euro zijn vanaf 15.00 uur aan de deur van de Lutherse Kerk te koop.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×