Studentenkamer huren bij DUWO kan voortaan online

(Aankomende) studenten die een kamer in de Randstad willen huren, kunnen nu online hun huurovereenkomst afsluiten. Studentenhuisvester DUWO lanceerde afgelopen week een nieuwe website waarmee dat mogelijk is. Ook binnen de volkshuisvesting is het nieuw dat (aanstaande) huurders hun zaken volledig digitaal kunnen afhandelen. Met het nieuwe systeem wil de organisatie moderniseren op een manier die goed bij de doelgroep past, en tegelijkertijd de bedrijfslasten terugbrengen.

Al eerder konden studenten online een kamer zoeken bij DUWO. Nu is ook het hele aansluitende proces gedigitaliseerd. Aanstaande huurders hoeven niet meer naar een kantoor van DUWO. Ze kunnen hun huurcontract digitaal ondertekenen via een veilig systeem. Wie eenmaal een studentenwoning huurt, kan ook alle verdere zaken van achter de computer regelen.

De nieuwe website biedt online inzicht in alle actuele gegevens, het contract en de huurbetalingen. Interne doorverhuizingen en instemmingen (inspraak van medebewoners bij kamerverdeling) kunnen online worden geregeld. Huurders kunnen zelf instemmingsadvertenties toevoegen en aanpassen, onderverhuur is digitaal te regelen en waskaarten kunnen online worden opgeladen. Zelfs de controle op de campuscontracten verloopt digitaal. Huurders kunnen hun documenten daarvoor uploaden.

Meer informatie staat op www.duwo.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×