Zwemmen voor mensen met hersenletsel bij RRC

Mensen met hersenletsel kunnen sinds juni in het Rijnlands Revalidatie Centrum zwemmen onder begeleiding (NAH-zwemmen). Zwemmen is ideaal voor herstel van motoriek en evenwicht en een gezellige groepsactiviteit. Het programma is vooral bedoeld voor mensen die na hun medische behandeling weer thuis zijn. Het dient als brug tussen revalidatie en zwemmen in een regulier zwembad.

NAH-zwemmen is dus in principe tijdelijk. Alleen wie echt geen mogelijkheid heeft om in een regulier zwembad te zwemmen, kan langer deelnemen aan de zwemgroep. De tijden zijn woensdag van 13.00 tot 14.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur. Voorwaarde is dat de deelnemers zelfstandig kunnen zwemmen in water van 1.35 m diep en dat zij zichzelf kunnen aan- en uitkleden of hulp bij zich hebben.

Het NAH-zwemmen wordt mede mogelijk gemaakt door de Edwin van der Sar Foundation. Op meerdere locaties in Nederland realiseert deze stichting zwemuren voor mensen met een hersenbeschadiging. Meer informatie is te vinden op www.rrc.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×