Jonge talenten verzorgen lunchconcert BplusC

Twee getalenteerde jonge pianisten van de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, geven aanstaande donderdag een lunchconcert in de Kapelzaal aan de Oude Vest. Eline de Gast speelt van Maurice Ravel Jeux d´eau, van Sergei Rachmaninoff Moment musical en van Alexander Scriabin twee Etudes opus 8. Ellyne Wieringa speelt een Prelude en Fuga in f kl.t. van Johann Sebastian Bach, Waldesrauschen van Franz Liszt en de Ballade nr. 1 van Frédéric Chopin. Het concert begint om 12.45 uur. Toegangskaarten kosten € 4. Zowel Eline de Gast als Ellyne Wieringa zijn studenten van Stéphane De May aan de Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Eline de Gast studeerde, voordat zij in Rotterdam haar pianostudie voortzette, in Middelharnis bij Piet Westhoeve. Bovendien nam zij met succes deel aan meester-cursussen van onder meer Jan Dobrzelewski, Jean-Bernard Pommier en Kathryn Stott. Ellyne Wieringa viel de grote eer te beurt dat zij geselecteerd werd om op te treden tijdens de befaamde Pianomarathon in De Doelen te Rotterdam. Ook zij volgde diverse meestercursussen van onder meer Roy Howat, Igor Roma enJean-Bernard Pommier. Met succes concerteerde zij tijdens een zomerfestival in Zwitserland. Ze werkt regelmatig samen met het Erasmus Wind Ensemble.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×