Een impressie van een van de educatieve kunstwerken die in PArk Matilo worden geplaatst. (afbeelding: PR).

Reconstructie Park Matilo nadert voltooiing

Bureau Pro Arts Design heeft van de gemeente opdracht gekregen om ‘een beeldende route’ te ontwerpen voor Park Matilo. De reconstructie van het Romeinse garnizoen op het Limes-knooppunt Matilo is zo goed als klaar en worden er nog een aantal beelden aan toegevoegd. Die vertellen het verhaal van het park.

Audiofragment: Cultuur-wethouder De Haan vertelt over de beelden die in Park Matilo geplaatst gaan worden.

De metershoge beelden moeten de geschiedenis van het gebied op een educatieve, creatieve en prikkelende manier vertellen. In september wordt het Archeologisch Park Matilo dan geopend. Wethouder De Haan hoopt dat het een drukbezocht volkspark gaat worden waar allerlei activiteiten georganiseerd gaan worden. Voor de bezoekers van die evenementen worden nog de nodige parkeerplaatsen aangelegd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×