(Foto: Stadskrant)

Nieuwe weg aan zeezijde Leiden CS deze week in gebruik

De afgelopen tijd werkte de gemeente aan een deel van de Bargelaan (zeezijde Leiden Centraal station). Vanaf deze week is de nieuwe weg in gebruik. De oude, tijdelijke weg wordt afgebroken. Het gaat om het deel vanaf de Joop Walenkamptunnel tot aan het plein voor de ingang van het station. Veel voetgangers en fietsers gebruiken dit stuk om vanaf station Leiden Centraal naar het LUMC en het Bio Science Park te komen.Nu het nieuwe multifunctionele gebouw langs het spoor, genaamd Level, bijna klaar is, is een deel van de Bargelaan opnieuw ingericht. Er is onder andere een ingang naar de parkeergarage onder het nieuwe gebouw gemaakt. De bushalte is op het dak van de parkeergarage. Dit deel van de Bargelaan is geen doorgaande weg voor automobilisten, wel voor bussen. Het voetpad loopt vanaf deze week naast het nieuwe gebouw, Level. Het nieuwe fietspad ligt aan de overzijde van het Levelgebouw, evenwijdig aan de Bargelaan. 

De oude, tijdelijke weg en fiets- en voetpaden verdwijnen vanaf volgende week. Het stationsgebied is een belangrijke entree van Leiden. Daarom werkt de gemeente Leiden volop aan dit gebied. Het stationsplein aan de zeezijde is volgend jaar aan de beurt. Meer informatie is te vinden op de website: www.leiden.nl/leidencentraal.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×