Opengescheurde zakken in de Leidse binnenstad. Al een lange tijd een groot probleem. (Foto: Chris de Waard)

Plaatsing ondergrondse afvalcontainers in Leiden start eind 2013

Eind 2013 start de gemeente Leiden met het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers. De werkzaamheden duren tot eind 2015. De gemeenteraad heeft geld ter beschikking gesteld om in eerste instantie de binnenstad te voorzien van ondergrondse vuilcontainers. Wethouder Jan-Jaap de Haan gaf tijdens de persbriefing op dinsdag aan dat voor een duurzame oplossing de ondergronse containers een absolute must zijn. ‘Je kunt zien waarom ze nodig zijn, de straten zijn de laatste tijd weer bezaaid met opengescheurde zakken. Mensen gebruik toch die gele zakken’ liet de wethouder aantekenen. 

In de buitenwijken komen ook op termijn ondergronse containers. In totaal plaatst de gemeente zo’n 500 ondergrondse containers in de stad. De komende weken worden de eerste locaties aangewezen, nu is de gemeente nog druk bezig om de precieze locaties te vinden. Inwoners van Leiden kunnen hun zienswijze daarop indienen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×