Energiek Leiden: schroef allemaal een zonnecollector op je dak!

Een energieneutrale stad – een stip op de horizon die met goedkopere zonnepanelen steeds dichterbij komt. EnergiekLeiden is een actie in de Stevenshof begonnen om inwoners te helpen bij het installeren van de panelen. Samen met drie installateurs biedt het burgerintiatief een pakket aan waarmee belangstellenden hun eigen energie kunnen opwekken. De actie startte vorige week zaterdag en er zijn nu al tien gegadigden. De actie start in de Stevenshof omdat veel daken daar uitermate geschikt zijn voor de panelen. In tegenstelling tot het centrum is er in de wijk ook geen vergunningsplicht. Energiek Leiden hoopt dat dat vergunningstraject voor inwoners in het centrum eind van dit jaar wordt vereenvoudigd zodat meer mensen, ook buiten de Stevenshof, eenvoudig een zonnecolletor kunnen installeren. Belangstellenden kunnen meer informatie krijgen tijdens een bijeenkomst op 2 juli in wijkcentrum de Stevenshof. De avond begint om 19.30 uur.

Audiofragment: Leden van Energiek Leiden waren te gast in Nieuws071 om te vertellen over de actie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×